Carinjenje DHL Express pošiljaka

Uvozne pošiljke koje DHL Express prevozi iz zemalja izvan EU, a koje vrijednošću prelaze granicu od 160 HRK, predmet su uvoznog carinskog postupka za koji treba podnijeti carinsku deklaraciju.  DHL Express temeljem carinskih ovlaštenja unosi pošiljke u vlastitu evidenciju i ima obavezu provesti postupak carinjenja.

U cilju osiguranja što kvalitetnije usluge, korisnicima nudimo mogućnost samostalnog unosa potrebnih podataka na ovom portalu, čime se cijeli postupak bitno ubrzava. Po primljenim informacijama izradit ćemo uvoznu carinsku deklaraciju te izvršiti obračun troškova. O pravilima i načinu obračuna uvoznih carinskih i drugih troškova detalje možete pronaći ovdje. Napominjemo da postupak izrade, podnošenja i kontrole deklaracije možete trajati više od 24 sata od primitka potrebnih uputa.

Carinski postupak nismo u mogućnosti provesti u dane vikenda, državnih praznika ili blagdana. O eventualnim zastojima u samom postupku ili u slučaju potrebe dostave dodatnih informacija kontaktirat ćemo vas na broj telefona koji ste potvrdili ili naveli na portalu.